Saturday, April 28, 2007

Pur si simplu Tempo - ce inseamna munca de agentie

Un vis care nu credeam sa se realizeze prea curand. Mi-am dorit dintotdeauna sa lucrez intr-o agentie dar cu totii stim cat de greu este sa ajungi macar la un interviu de angajare.... Cei mai buni dintre noi ajung si acolo. Emotiile cresc si cresc si cresc, pana cand ti se pune intrebarea cheie:
"Aveti experienta in domeniu?"
Cam pe atunci ti se ineaca toate corabiile in timp ce iti dai seama ca, in ritmul asta, nu vei avea niciodata experienta in domeniu. Dezamagit si frustrat, te duci acasa sau la o bauta cu prietenii gandindu-te ca mai bine dadeai la automatica sau la medicina. Cine te-o fi pus sa dai la comunicare? Parca iti aduci aminte cum nu stiu ce matusa binevoitoare te-a sfatuit sa te duci la Constructii, ca ce bine o duceau constructorii pe vremea lui Ceausescu... sau vreun unchi pribegit pe la tine pe acasa de Craciun sau nu stiu ce alta "sarbatoare pentru reunit familia" care te tot intreba
"Adica tu, la facultatea asta, inveti sa stai la ghiseu????"

Si, deodata, prin noianul asta de ganduri iti aduci aminte ca ai auzit de un alt job disponibil si iti trimiti unchii si matusile acasa, nu de alta, dar ca sa ai loc de proprii tai pitici. Si atunci se produce: o agentie care nu cere experienta? Exista asa ceva? Fiti seriosi!!! Trebuie sa fie ceva la mijloc...or fi sub acoperire... sunt d-astia care fac trafic cu carne vie...

Si, totusi, incerci! Imi aduc aminte cum a fost cand, dupa vreo doua interviuri si o tema pentru acasa, m-a sunat Elena, directorul de resurse umane de la Tempo. M-a chemat pe la agentie sa stabilim cum facem. Eu am intrebat-o cate interviuri mai trebuie sa dau. Femeia incerca sa imi spuna sa trec pe la ea ca sa semnez contractul. Eu eram preocupata sa aflu daca am vreo sansa sa ma angajez. Dupa ce a vazut ca sunt cam grea de cap mi-a mai spus o singura data, e adevarat, ceva mai ferm, sa vin la agentie ca trebuie sa finalizam discutiile. Nici macar atunci nu am inteles la ce se referea. Eram convinsa ca ma cheama sa imi spuna "face to face" ca au ales pe altcineva.

Asta a fost acum o luna. Pe cartea mea de vizita scrie PR Account Executive Tempo Advertising... am si proprii mei vaslasi pe spate! Am biroul meu, calculatorul meu, foaia mea si pixul meu... A trecut o luna... Am reusit!

10 comments:

Raz said...
This comment has been removed by the author.
Raz said...

Ar trebui sa existe si altceva in afara de munca ;)

Raz said...
This comment has been removed by the author.
Iris said...

Sa reusesti sa iti indeplinesti un vis e un lucru admirabil. Perseverenta si multa munca, indiferent de piedicile ce apar pe parcurs. Felicitari!

Unknown said...

wow e fain ca ai reusit pana la urma! Adevarul e ca in ziua de azi ca si tanar e greu , EXTREM de greu sa gasesti undeva sa muncesti .. mai ales in domeniul in care te'ai pregatit, mai rar asa ceva , mai ales in Romania - tara tutror posibilitatilor. munca e buna , suntem cu totii sfatuiti ca ar trebui sa ne gasim de lucru , dar ne da oare cineva loc de munca? Are cineva incredere in noi ?

Am comentat si eu un umil student ...

Unknown said...

Astazi cand totul merge pe sistemul SPR (Sistemul de Pile si Relatii), tu ca doritor sa ocupi un loc de munca e ca si cum incerci sa inneci un rechin.
Ai demonstrat ca nimic nu te poate opri atunci cand iti doresti un lucru cu adevarat.

Unknown said...

ma bucur ca nu ai ascultat de unchiul si matusa ta...doreste-ti ce vrei..si sa vrei ce-ti doresti...

alyn said...

Felicitari! Daca ai reusit sa impresionezi atat de repede un director de resurse umane inseamna ca esti intradevar buna!
Mult adevar in spusele tale... chestia asta cu experienta e o piedica in calea majoritatii studentilor care au dorinta de afirmare si nu au cum spune shi alexandru pile,cunostinte sau relatii...

Valeria said...

imi place cum ai surprins realitatea FCRP intr-un alt articol si ma bucur ca ai reusit sa ajungi la acest nivel, ba chiar te felicit! cred ca totusi ca asta ti se datoreaza,pentru ca ai muncit si ai perseverat si ai vrut sa ai experienta in domeniu, nu sa cunosti teorii imagologice :) mult spor in continuare!

José Leite said...

Wonderfulll blog! five stars!